Cheesecake på mjuk pepparkaka
No Video
  • Förberedelsetid 80 '
  • Totaltid 260 '
12

Ingredienser

  • Mjuk pepparkaka:
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 0.75 dl filmjölk
  • 1.25 dl vetemjöl
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 0.5 dl rapsolja
  • Lingoncheesecake:
  • 600 g Philadelphia Original
  • 2 dl strösocker
  • 1 nypa äkta vaniljpulver
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl rårörda lingon

Gör så här:

  • Mjuk pepparkaka:

    Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt filmjölken och vispa lite till.
  • Blanda ihop vetemjöl, pepparkakskrydda och bikarbonat i en skål och sikta försiktigt ner det i ägg- och sockersmeten. Vänd försiktigt samman till en jämn smet. Ha till sist i rapsoljan och vänd ihop till en jämn smet med slickepotten.
  • Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (ca 23 cm). Häll smeten i formen och grädda den mjuka pepparkaksbotten i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
  • Låt svalna helt i kylskåp innan du toppar med lingoncheesecake.
  • Lingoncheesecake:

    Vispa samman Philadelphia, strösocker och vaniljpulver till en jämn och krämig smet. I en annan bunke vispar du upp grädden. Vänd försiktigt ner grädden i Philadelphiasmeten med en slickepott till en jämn smet och bre ut den i springformen över pepparkaksbotten.
  • Låt cheesecaken stelna i kylskåpet i minst 3 h innan du toppar med rårörda lingon och serverar.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1462,2 kj
kcal 349,2 kcal
Fett 20,7 g
Kolhydrater 37,3 g
Proteiner 4,4 g
Fiber (Englyst) 1,0 g