Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Cheesecake på mjuk pepparkaka
Förberedelsetid
 80 '
Totaltid
 260 '
12
Ingredienser
Mjuk pepparkaka:
1
ägg
1 dl
strösocker
0.75 dl
filmjölk
1.25 dl
vetemjöl
2 msk
pepparkakskrydda
0.5 tsk
bikarbonat
0.5 dl
rapsolja
Lingoncheesecake:
600 g
Philadelphia Original
2 dl
strösocker
1 nypa
äkta
vaniljpulver
2 dl
vispgrädde
2 dl
rårörda
lingon
Gör så här:
Mjuk pepparkaka:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop
ägg
och
strösocker
vitt och pösigt. Tillsätt
filmjölken
och vispa lite till.
Blanda ihop
vetemjöl
,
pepparkakskrydda
och
bikarbonat
i en skål och sikta försiktigt ner det i ägg- och sockersmeten. Vänd försiktigt samman till en jämn smet. Ha till sist i
rapsoljan
och vänd ihop till en jämn smet med slickepotten.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (ca 23 cm). Häll smeten i formen och grädda den mjuka pepparkaksbotten i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
Låt svalna helt i kylskåp innan du toppar med lingoncheesecake.
Lingoncheesecake:
Vispa samman
Philadelphia
,
strösocker
och
vaniljpulver
till en jämn och krämig smet. I en annan bunke vispar du upp
grädden
. Vänd försiktigt ner
grädden
i
Philadelphiasmeten
med en slickepott till en jämn smet och bre ut den i springformen över pepparkaksbotten.
Låt cheesecaken stelna i kylskåpet i minst 3 h innan du toppar med rårörda
lingon
och serverar.
Tips
Tips
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
1462,2 kj
kcal
349,2 kcal
Fett
20,7 g
Kolhydrater
37,3 g
Proteiner
4,4 g
Fiber (Englyst)
1,0 g
Du kanske
också gillar
Jordgubbscheesecake med shortbreadkakor
Vaniljcheesecake med Oreo
Pepparkaksparfait
Tillbaka till alla recept