Flower power Cheesecake
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 420 '
10

Ingredienser

  • 125 g digestivekex
  • 80 g smör, smält
  • 250 g jordgubbar
  • 3 st gelatinblad
  • 200 g Philadelphia Original
  • 2.5 dl naturell yoghurt, 3%
  • 30 ml ärskpressad apelsinjuice
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.75 dl florsocker
  • Dekoration
  • Ätbara blommor och jordgubbar

Gör så här:

  • Klä en bakform, cirka 20 centimeter i diameter, med bakplåtspapper. Lägg kexen i en liten plastpåse och krossa med en kavel. Blanda kexsmulorna med smält smör, tryck ut i formen och ställ kallt i cirka 30 min.
  • Dela bären, lägg hälften av dem på kakbotten.
  • Lägg gelatinbladen i vatten och låt stå cirka 10 minuter, krama ur och lägg dem sedan i en kastrull tillsammans med 1/3 del av Philadelphia-osten. Värm sedan försiktigt tills gelatinen löst upp sig ordentligt med osten, låt svalna ordentligt. Vispa Philadelphia, youghurt, apelsinjuice, vaniljsocker samt florsocker med elvisp. Rör ner det smälta gelatinet. Häll hälften av smeten i formen, lägg på resterande jordgubbar och sedan resterande smet. Ställ i kylskåp i ca 6 timmar. Vid servering, dekorera med jordgubbar/ och ätbara blommor.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 754,2 kj
kcal 180,1 kcal
Fett 10,0 g
Kolhydrater 18,0 g
Proteiner 4,0 g