Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Flower power Cheesecake
Förberedelsetid
 30 '
Totaltid
 420 '
10
Ingredienser
125 g
digestivekex
80 g
smör
, smält
250 g
jordgubbar
3 st
gelatinblad
200 g
Philadelphia Original
2.5 dl
naturell yoghurt
, 3%
30 ml
ärskpressad
apelsinjuice
1 msk
vaniljsocker
0.75 dl
florsocker
Dekoration
Ätbara blommor
och jordgubbar
Gör så här:
Klä en bakform, cirka 20 centimeter i diameter, med bakplåtspapper. Lägg
kexen
i en liten plastpåse och krossa med en kavel. Blanda kexsmulorna med smält
smör
, tryck ut i formen och ställ kallt i cirka 30 min.
Dela
bären
, lägg hälften av dem på kakbotten.
Lägg
gelatinbladen
i vatten och låt stå cirka 10 minuter, krama ur och lägg dem sedan i en kastrull tillsammans med 1/3 del av
Philadelphia-osten
. Värm sedan försiktigt tills
gelatinen
löst upp sig ordentligt med osten, låt svalna ordentligt. Vispa
Philadelphia
,
youghurt
,
apelsinjuice
,
vaniljsocker
samt
florsocker
med elvisp. Rör ner det smälta
gelatinet
. Häll hälften av smeten i formen, lägg på resterande
jordgubbar
och sedan resterande smet. Ställ i kylskåp i ca 6 timmar. Vid servering, dekorera med
jordgubbar
/ och
ätbara blommor
.
Tips
Tips
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
754,2 kj
kcal
180,1 kcal
Fett
10,0 g
Kolhydrater
18,0 g
Proteiner
4,0 g
Du kanske
också gillar
White Pizza med Philadelphia Tryffel och svamp
Tryffelpasta med pancetta och svartpeppar
Pizza Bianca med Philadelphia Tryffel och lufttorkad skinka
Tillbaka till alla recept