Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Minimorotskakor
Förberedelsetid
 15 '
Totaltid
 40 '
14
Ingredienser
3.5 dl
vetemjöl
1.5 tsk
bakpulver
1 tsk
kanel
225 g
morötter
2 dl
olja
(solrosolja eller jordnötsolja)
1.5 dl
farinsocker
50 g
sultanrussin
4 st
ägg
200 g
Philadelphia Original
1 dl
florsocker
2 tsk
citronsaft
2 msk
pekannötter
Gör så här:
Värm ugnen till 180 grader.
Blanda mjölet, bakpulvret och kanelen i en stor skål.
Skala och riv morötterna med ett rivjärn. Vispa äggen lätt. Blanda morötter och äggen med mjölblandningen, russinen, farinsockret och oljan och rör till en slät smet.
Fyll muffinsformarna till 3/4 och grädda i 180° C i 20 - 25 minuter.
Låt svalna på galler.
Rör Philadelphia-osten och florsockret till en slät smet. Skölj citronen väl under ljummet vatten och riv skalet med ett rivjärn. Blanda Philadelphia-osten med det rivna citronskalet och citronsaften.
Hacka pekannötterna. Toppa de avsvalnade kakorna med glasyren och avsluta med att strö över de hackade nötterna.
Tips
Tips
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
1524,3 kj
kcal
364,0 kcal
Fett
25,0 g
Kolhydrater
31,0 g
Proteiner
5,0 g
mättat fett
5,0 g
Natrium
0,3 g
Fiber (Englyst)
1,0 g
sockerarter
20,0 g
Du kanske
också gillar
Cheesecake nougat med bär
Dessert med cheesecakekräm
Enkel cheesecake-glass
Tillbaka till alla recept