Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Smördegsbägare med cheesecake
Förberedelsetid
 30 '
Totaltid
 30 '
6
Ingredienser
Smördegsbägare:
1
rulle
smördeg
(250-300 g)
1
muffinsformsplåt
1 msk
smör
eller matolja, till pensling
1
ägg
, till pensling
Cheesecakebollar:
200 g
Philadelphia Original
1 dl
vispgrädde
0.5 dl
florsocker
10 g
vaniljpulver
350 g
digestivekex
, krossade
Servering:
chokladsås
50 g
hallon
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skär
smördegen
i smala remsor och linda runt baksidan av en oljad
muffinsplåt
, så att det blir som 6 st skålar.
Vispa
ägget
och pensla
smördegen
. Baka i ugnen ca 10 min eller tills skålarna fått färg. Låt skålarna svalna något men ta loss dem från från muffinsformen medan de fortfarande är varma, annars kan de fastna.
Vispa
Philadelphia
,
vaniljpulver
och
florsocker
. Vispa
grädden
hårt i en separat skål, och vänd försiktigt ihop
Philadelphiasmeten
med
grädden
.
Krossa
digestivekexen
och rör ner smulet i
Philadelphiasmeten
i omgångar tills du fått en formbar kräm. Spara lite digestivesmul på ett fat att rulla bollarna i.
Rulla krämen till bollar, servera på en gång eller ställ in i frysen för en cheesecakeglass.
Lägg cheesecakebollarna i smördegsbägarna innan servering, toppa med
chokladsås
och
hallon
.
Tips
Tips
Lägg cheesecakebollarna i frysen och servera som glass.
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
3669,7 kj
kcal
876,3 kcal
Fett
70,5 g
Kolhydrater
49,7 g
Proteiner
8,3 g
Fiber (Englyst)
3,1 g
Du kanske
också gillar
Laktosfri klassisk cheesecake
Julig cheesecake med glögg
Cheesecake-rutor
Tillbaka till alla recept