Somriga Mini-cheesecakes med Oreo, vit chokladkräm och färska bär
No Video
  • Förberedelsetid 10 '
  • Totaltid 20 '
14

Ingredienser

  • 200 g Philadelphia Original
  • 2 msk vatten
  • 100 g Marabou vit choklad, smält
  • 1 rör Oreo-kakor (ca 154 g)
  • 125 g färska sommarbär (t.ex. hallon, blåbär, jordgubbar)
  • Dekoration: (valfritt)
  • Ätbara blommor

Gör så här:

  • Vispa Philadelphia till en mjuk och fluffig konsistens.
  • Smält den vita chokladen i 30 sekunders intervaller i micron eller över ett vattenbad. Låt chokladen svalna något, men den ska fortfarande vara lite ”rinnig”.
  • Vänd under omrörning ner den smälta chokladen i Philadelphiaosten. Vispa till en jämn och krämig konsistens. (Om krämen är för hård för att spritsa kan man addera lite vatten för en mjukare konsistens).
  • Lägg över Philadelphia-krämen i en spritspåse.
  • Lägg ut Oreos på ett serveringsfat och spritsa Philadelphia-krämen på kakorna. Toppa med färska sommarbär och ätbara blommor. Servera direkt.

TipsTips

  • Har du cheesecakekräm till över så kan du göra en god krämig hallonglass. Se receptet här:

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 506,4 kj
kcal 120,9 kcal
Fett 4,4 g
Kolhydrater 16,5 g
Proteiner 3,8 g
Fiber (Englyst) 1,4 g