Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Vit chokladcheesecake med blodapelsinsås och maräng
Förberedelsetid
 45 '
Totaltid
 45 '
6
Ingredienser
Vit chokladcheesecake
150 g
vit choklad
300 g
Philadelphia Original
1 dl
vispgrädde
40 %
Blodapelsinsås
2
blodapelsiner
, saften
1 msk
citron
, saften
0.5 dl
socker
Italiensk maräng
2
äggvitor
1 dl
socker
1 msk
vatten
Garnering
1
blodapelsin
, i fliléer
6 blad
citronmeliss
Gör så här:
Smält
chokladen
över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.
Vispa
Philadelphia
tillsammans med
grädde
med en elvisp till en fluffig och fast kräm. Tillsätt
chokladen
och vispa ut jämnt.
Lägg upp cheesecakekrämen i serveringsglas och låt stå i kyl.
Pressa saften ut
blodapelsinerna
ner i en kastrull. Tillsätt
citronsaft
och
socker
och låt sjuda tills såsen reducerats och tjocknat något. Låt svalna och häll sedan över cheesecakedesserten så det lägger sig som en spegel.
Koka upp
socker
och
vatten
i en liten kastrull tills det når en temperatur på 121 grader.
Vispa under tiden
äggvitorna
till ett fast skum. Häll sockerlagen i en tunn stråle över
äggvitorna
medan då vispar. Fortsätt vispa tills marängen svalnat och blivit fast och fin.
Spritsa snygga toppar över desserten och bränn försiktigt av marängen med en brännare.
Garnera med små filéer
blodapelsin
och ev.
citronmeliss
.
Tips
Tips
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
241,5 kj
kcal
57,7 kcal
Fett
7,4 g
Kolhydrater
41,4 g
Proteiner
2,5 g
Fiber (Englyst)
1,1 g
Du kanske
också gillar
Blomkålsrisotto med Philadelphia Tryffel
White Pizza med Philadelphia Tryffel och svamp
Tryffelpasta med pancetta och svartpeppar
Tillbaka till alla recept