Vit chokladcheesecake med proseccotopping
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 150 '
4

Ingredienser

  • Botten:
  • 5 digestivekex
  • Vit chokladcheesecake:
  • 150 g vit choklad
  • 300 g Philadelphia Original
  • 1 dl vispgrädde
  • Proseccogelé:
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl prosecco
  • 0.5 dl strösocker
  • Dekoration:
  • Ätbart pärlemorpulver

Gör så här:

  • Mixa eller smula kexen till ett fint smul. Och fördela i 4 serveringsglas.
  • Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.
  • Vispa Philadelphia tillsammans med grädde med en elvisp till en fluffig och fast kräm. Tillsätt chokladen och vispa ut jämnt.
  • Lägg upp cheesecakekrämen i serveringsglasen och låt stå i kyl.
  • Lägg gelatinbladen i blöt.
  • Koka upp prosecco och strösocker i en kastrull. Rör om och låt sjuda tills sockret löst sig. Dra av från värmen, krama ur gelatinbladen och rör ut i kastrullen. Häll över i en skål eller djup tallrik och låt stelna i kylskåp, ca 2 timmar.
  • Ta ut gelen ur kylen och dra sönder den med en gaffel så det blir ett vackert bubbligt smul. Toppa cheesecakekrämen med proseccosmulet.
  • Dekorera med ätbart pärlemopulver.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 2648,8 kj
kcal 632,5 kcal
Fett 37,0 g
Kolhydrater 60,3 g
Proteiner 10,0 g
Fiber (Englyst) 0,7 g