Apelsinsallad med rökt regnbågslax
No Video
  • Förberedelsetid 10 '
  • Totaltid 10 '
2

Ingredienser

  • 2 st filéer rökt regnbågslax (alternativt rökt makrill)
  • 1 st apelsin
  • 50 g Philadelphia Light Naturell
  • 1 msk hackad färsk dill
  • nymald svartpeppar
  • salladsblad

Gör så här:

  • Ta fram en skärbräda och dela fisken i mindre bitar.
  • Skölj apelsinen noga under ljummet vatten. Riv ¼ av apelsinskalet med ett rivjärn.
  • Ta bort resten av skalet och det vita på apelsinen innan du skär filéer ur apelsinen. Spara en klyfta eller två till dressingen.
  • Hacka dillen. Rör ihop Philadelphia-osten, det rivna apelsinskalet och dillen till en dressing. Tillsätt nymald svartpeppar. Avsluta med de sparade apelsinklyftorna och pressa saften ur dem över dressingen.
  • Lägg upp salladsblad på två tallrikar och fördela fisken jämt över dem. Garnera med apelsinfiléer och ringla över dressingen.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 477,5 kj
kcal 114,0 kcal
Fett 4,0 g
Kolhydrater 8,0 g
Proteiner 13,0 g
mättat fett 2,0 g
Natrium 1,5 g
Fiber (Englyst) 2,0 g
sockerarter 2,0 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.