Blåbärscheesecake
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 270 '
14

Ingredienser

  • Botten:
  • 300 g digestivekex
  • 100 g smör
  • Fyllning:
  • 600 g Philadelphia Original
  • 6 st gelatinblad
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 400 g blåbär
  • 1 dl svartvinbärssaft, utblandad
  • 100 g rörsocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • Dekoration:
  • björnbär, ätbara violer och blåbär

Gör så här:

  • För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 diameter.Botten: Lägg bakplåtspapper i botten för att kakan ska bli lättare att ta ur. Smält smöret i en kastrull. Smula kexen fint, i en mixer eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta igen och kavla påsen. Blanda smöret och smulorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.
  • Fyllning: Lägg gelatinblad i kallt vatten i ca 10 min. Värm upp svartvinbärssaften och smält gelatinet i saften. Låt svalna. Krossa 300 g av blåbären och blanda ned i skålen tillsammans med svartvinbärssaft. Lägg Philadelphia i en skål och rör med en sked. Blanda i vaniljpulvret och rörsockret Blanda ned ytterligare 50 g av okrossade blåbär och den vispade grädden. Häll i blandningen i botten och låt stå i kylen i minst fyra timmar.
  • Dekoration: Ta bort kanten på formen när fyllningen har stelnat och lägg kakan på ett fat. Dekorera med björnbär, violer och resten av blåbären.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1483,9 kj
kcal 354,4 kcal
Fett 26,1 g
Kolhydrater 23,9 g
Proteiner 5,0 g