Recept
Produkter
Om Philadelphia
Nyheter
Professional
Tillbaka till alla recept
Cheesecake med mint och vit choklad
Förberedelsetid
 35 '
Totaltid
 155 '
6
Ingredienser
125 g
digestivekex
50 g
rostade
mandlar
40 g
smält
osaltat smör
220 g
Philadelphia Original
220 ml
vispgrädde
5 g
gelatin
3 msk
florsocker
2
äggvita
80 g
vit choklad
3 tsk
mint
sirap 1/8 tesked rent pepparmintsextrakt
50 g
hyvlad
vit choklad
1 kvist
med
mynta
Gör så här:
Placera 6–8 runda små formar i olika storlekar (5 cm, 6 cm och 7 cm) på ett ark bakplåtspapper på en bakplåt. Lägg plastfilm runt insidan på varje form för att förhindra att cheesecaken fastnar mot formarnas sidor.
Botten: Lägg kexen i en matberedare och finmal dem, alternativt lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en gavel eller med händerna. Lägg de krossade kexen i en skål och tillsätt det smälta smöret. Rör ihop ingredienserna. Tryck ut 25 g av blandningen i botten av varje form. Sätt formarna i kylskåpet i 30 minuter.
Blandning: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i cirka 5 minuter och töm sedan ut vattnet. Lägg 80 g vit choklad i en värmebeständig skål av metall eller glas och placera denna över en kastrull med sjudande vatten för att smälta chokladen. Rör om då och då i ungefär 10 minuter. Ta av skålen från värmen och låt den svalna. Du kan också smälta chokladen i mikrovågsugn, rör då om var 30:e sekund. Ta 3 matskedar grädde från dina 22 cl medan chokladen svalnar. Värm grädden i en skål i mikrovågsugnen i 10 till 15 sekunder, tryck ut vattnet ur gelatinbladen och smält dem i grädden. Rör tills blandningen har svalnat helt. Tillsätt mintsirapen. Rör ihop sockret och Philadelphiaosten jämnt i en mellanstor skål, i cirka 3 minuter. Tillsätt sedan den smälta chokladen och gelatinblandningen.
Vispa grädden med en elvisp medan du tillsätter 3 skedar florsocker, en i taget. Vispa tills du får små toppar på grädden. Sätt in grädden i kylskåpet. Vänd ner gelatinblandningen i ostkrämen. Till en början kommer blandningen se ut att separera. Använd visp för att få en jämn konsistens. Tillsätt sedan den smälta vita chokladen. Vispa äggvitan hård i en egen skål. Vänd ner den vispade grädden i ost/choklad/gelatinblandningen. Blanda försiktigt och smaka på blandningen. Tillsätt mer mintsirap om du föredrar en starkare smak. Vänd sedan ner den vispade äggvitan.
Fördela cheesecakeblandningen över kexbottnen i formarna. Jämna ut ytan.
Täck försiktigt med plastfilm och sätt i kylskåpet i 2 till 3 timmar. Stöt ut kakorna ur formarna genom att försiktigt pressa uppåt från botten före servering.
Garnera med hyvelspån av vit choklad och blad av färsk mynta.
Tips
Tips
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
2592,2 kj
kcal
619,0 kcal
Fett
47,9 g
Kolhydrater
37,5 g
Proteiner
9,2 g
mättat fett
27,1 g
Natrium
0,5 g
Fiber (Englyst)
1,5 g
sockerarter
26,9 g
Du kanske
också gillar
Salt cheesecake á la Napoleon
Örtiga lantchips de lux
Vegetariska tunnbrödssnittar till festen
Se alla recept