Cheesecake med mint och vit choklad
No Video
  • Förberedelsetid 35 '
  • Totaltid 155 '
6

Ingredienser

  • 125 g digestivekex
  • 50 g rostade mandlar
  • 40 g smält osaltat smör
  • 220 g Philadelphia Original
  • 220 ml vispgrädde
  • 5 g gelatin
  • 3 msk florsocker
  • 2 äggvita
  • 80 g vit choklad
  • 3 tsk mintsirap 1/8 tesked rent pepparmintsextrakt
  • 50 g hyvlad vit choklad
  • 1 kvist med mynta

Gör så här:

  • Placera 6–8 runda små formar i olika storlekar (5 cm, 6 cm och 7 cm) på ett ark bakplåtspapper på en bakplåt. Lägg plastfilm runt insidan på varje form för att förhindra att cheesecaken fastnar mot formarnas sidor.
  • Botten: Lägg kexen i en matberedare och finmal dem, alternativt lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en gavel eller med händerna. Lägg de krossade kexen i en skål och tillsätt det smälta smöret. Rör ihop ingredienserna. Tryck ut 25 g av blandningen i botten av varje form. Sätt formarna i kylskåpet i 30 minuter.
  • Blandning: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i cirka 5 minuter och töm sedan ut vattnet. Lägg 80 g vit choklad i en värmebeständig skål av metall eller glas och placera denna över en kastrull med sjudande vatten för att smälta chokladen. Rör om då och då i ungefär 10 minuter. Ta av skålen från värmen och låt den svalna. Du kan också smälta chokladen i mikrovågsugn, rör då om var 30:e sekund. Ta 3 matskedar grädde från dina 22 cl medan chokladen svalnar. Värm grädden i en skål i mikrovågsugnen i 10 till 15 sekunder, tryck ut vattnet ur gelatinbladen och smält dem i grädden. Rör tills blandningen har svalnat helt. Tillsätt mintsirapen. Rör ihop sockret och Philadelphiaosten jämnt i en mellanstor skål, i cirka 3 minuter. Tillsätt sedan den smälta chokladen och gelatinblandningen.
  • Vispa grädden med en elvisp medan du tillsätter 3 skedar florsocker, en i taget. Vispa tills du får små toppar på grädden. Sätt in grädden i kylskåpet. Vänd ner gelatinblandningen i ostkrämen. Till en början kommer blandningen se ut att separera. Använd visp för att få en jämn konsistens. Tillsätt sedan den smälta vita chokladen. Vispa äggvitan hård i en egen skål. Vänd ner den vispade grädden i ost/choklad/gelatinblandningen. Blanda försiktigt och smaka på blandningen. Tillsätt mer mintsirap om du föredrar en starkare smak. Vänd sedan ner den vispade äggvitan.
  • Fördela cheesecakeblandningen över kexbottnen i formarna. Jämna ut ytan.
  • Täck försiktigt med plastfilm och sätt i kylskåpet i 2 till 3 timmar. Stöt ut kakorna ur formarna genom att försiktigt pressa uppåt från botten före servering.
  • Garnera med hyvelspån av vit choklad och blad av färsk mynta.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 2592,2 kj
kcal 619,0 kcal
Fett 47,9 g
Kolhydrater 37,5 g
Proteiner 9,2 g
mättat fett 27,1 g
Natrium 0,5 g
Fiber (Englyst) 1,5 g
sockerarter 26,9 g