Cheesecake med skogsbär
No Video
  • Förberedelsetid 15 '
  • Totaltid 60 '
8

Ingredienser

  • 200 g chokladkex
  • 80 g smör
  • 3 st gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstång
  • 250 g Philadelphia Original
  • 1.5 dl florsocker
  • 200 g hallon
  • 0.25 dl florsocker
  • 0.5 citron, saften från

Gör så här:

  • Finfördela kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
  • Klä en 16 cm Ø rund form med smörpapper. Häll i kaksmulorna och platta ut jämt med en sked. Ställ i kylen cirka 15 min.
  • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ett par minuter. Koka försiktigt upp 1 dl av grädden i en kastrull. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och lägg i grädden. Rör om tills det smält.
  • Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör samman vaniljen med Philadelphia Classic och florsocker till en slät kräm.
  • Vispa resterande grädde och rör samman med Philadelphia-krämen och gelatingrädden. Häll på smulade kex.
  • Kyl ner i kylskåp i minst 4 timmar.
  • Mixa hallon med florsocker och saft av en halv citron. Dekorera gärna med färska bär.

TipsTips

  • Det här receptet är en variant av cheesecake utan ägg och som inte gräddas i ugn.

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 2173,4 kj
kcal 519,0 kcal
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.