Oreocheesecake med vit choklad
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 270 '
8

Ingredienser

  • 400 g Philadelphia Original
  • 4 msk vatten
  • 200 g Marabou vit choklad, smält
  • 1 rör Oreo-kakor, krossade (ca 154 g)
  • 5 äggvitor
  • 200 g färska hallon
  • 2 msk florsocker

Gör så här:

  • Spänn fast bakpapper i botten på en springform (ca 22 cm). Mixa Oreo och tryck ut kaksmulorna i botten på formen.
  • Vispa Philadelphia slät med lite vatten.
  • Smält chokladen i 30 sekunders intervaller i micron eller över ett vattenbad. Låt svalna något.
  • Vänd ner den smälta chokladen i Philadelphian under omrörning. Vispa några minuter tills smeten har fått en luftig och krämig konsistens.
  • Vispa äggvitor hårt i en separat skål. Vänd ner äggvitan i Philadelphia-krämen och häll smeten i bakformen. Frys minst 2-3 timmar.
  • Mosa ihop hallon och florsocker i en skål. Bred ut hallonpurén ovanpå cheesecaken och ställ in i frysen minst 1 timme till.
  • Ta ut cheesecaken ur frysen ca 30 minuter innan servering så den hinner tina.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1569,3 kj
kcal 374,8 kcal
Fett 21,8 g
Kolhydrater 36,3 g
Proteiner 7,3 g
Fiber (Englyst) 1,8 g