Cheesecake nougat med bär
No Video
  • Förberedelsetid 20 '
  • Totaltid 200 '
12

Ingredienser

  • 14 digestivekex
  • 100 g smör
  • 300 g Marabou vit choklad
  • 600 g Philadelphia Original
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st Marabou Dubbelnougat
  • 100 g hallon eller valfria färska bär
  • vitt chokladströssel

Gör så här:

  • Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (ca 23 cm) och tryck ut kexmassan i den. Ställ i kylskåpet medan du gör Philadelphiafyllningen.
  • Grovhacka den vita chokladen och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn under 30 sekunders-intervaller. Låt svalna innan du använder den i din fyllning.
  • Vispa Philadelphia, smält vit choklad och strösocker till en jämn och krämig smet.
  • I en annan bunke vispar du grädden. Vänd försiktigt ner den i Philadelphiasmeten.
  • Bre ut cheesecakesmeten i springformen. Låt cheesecaken stelna i kylskåpet i minst 3 h innan servering.
  • Skapa nougatspiraler genom att hyvla en kall dubbelnougat på längden med en osthyvel. Toppa med färska hallon/bär och vit chokladströssel.

TipsTips

  • Använd en mindre form för en högre cheesecake.

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 2252,9 kj
kcal 538,0 kcal
Fett 35,0 g
Kolhydrater 48,9 g
Proteiner 5,8 g
Fiber (Englyst) 1,0 g