Fryst cheesecake
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 270 '
10

Ingredienser

  • 75 g rumstempererat smör
  • 200 g digestivekex
  • 450 g Philadelphia Light Naturell
  • 1 dl mjölk
  • 1.5 dl strösocker
  • rivet skal och saft från en citron
  • 2 st gelatinblad
  • 1 dl grädde
  • färsk frukt för dekoration

Gör så här:

  • Ta fram en bunke och krossa digestivekexen. Blanda smulorna med det rumstempererade smöret.
  • Tryck ut blandningen ordentligt i botten av en form (22-23 cm i diameter) med löstagbar kant.
  • Ställ kakformen i kylen och förbered fyllningen.
  • Skölj citronen noggrant under ljummet vatten och riv citronskalet med ett rivjärn.
  • Vispa Philadelphia-osten tills den blir mjuk. Rör ned mjölken, sockret, citronskalet och -saften. Blanda väl.
  • Blötlägg gelatinbladen i vatten. Krama sedan ur dem och rör ned det i Philadelphia-blandningen. Vispa grädden lätt och vänd sedan ner den i blandningen.
  • Häll ner smeten i formen med kaksmulor i botten. Sätt in formen i frysen i ca 4 timmar.
  • Ta fram en stund innan servering och garnera gärna med färsk frukt.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1474,0 kj
kcal 352,0 kcal
Fett 23,0 g
Kolhydrater 32,0 g
Proteiner 7,0 g
mättat fett 14,0 g
Natrium 0,8 g
Fiber (Englyst) 0,4 g
sockerarter 19,0 g