Recept
Produkter
Om Philadelphia
Nyheter
Professional
Tillbaka till alla recept
Jordgubbscheesecake med rabarber
Förberedelsetid
 50 '
Totaltid
 290 '
16
Ingredienser
Botten:
300 g
digestivekex
100 g
smör
Fylling:
900 g
Philadelphia Original
10 st
gelatinblad
2.5 dl
vispgrädde
250 g
florsocker
100 g
rörsocker
1 st
apelsin
, juicen och skalet
2 tsk
vaniljpulver
250 g
jordgubbar
100 g
rabarber
, kokt
Dekoration:
blåbär
, jordgubbar och hallon.
Gör så här:
För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 diameter.
Botten: Lägg bakplåtspapper i botten för att kakan ska bli lättare att ta ur. Smält smöret i en kastrull. Smula kexen fint, i en mixer eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta igen och kavla påsen. Blanda smöret och smulorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Koka rabarbern med rörsockret i ca 10 min. Krama vattnet ur gelatinbladen och låt smälta i rabarbern, låt sedan svalna. Häll Philadelphia, apelsinjuicen, skalet, vaniljpulvret och florsockret i en skål och blanda till en slät smet. Addera den vispade grädden. Mosa nästan alla jordgubbar, ca 200 g, och blanda med rabarbern. Tillsätt en nypa socker till. Rör ned jordgubbsblandningen i Philadelphia-smeten och häll allt över botten. Låt svalna i kylen i minst fyra timmar.
Dekoration: När fyllningen har stelnat, ta ur kakan ur formen och lägg den på ett serveringsfat. Dekorera med blåbär, resten av jordgubbarna och hallon.
Tips
Tips
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
1698,3 kj
kcal
405,6 kcal
Fett
26,8 g
Kolhydrater
35,4 g
Proteiner
4,9 g
Du kanske
också gillar
Krämigt len soppa på rotfrukter toppad med krutonger
Avocado Smash
Trifle med Philadelphiakräm på vit choklad och jordgubbar
Se alla recept