Jordgubbscheesecake med rabarber
No Video
  • Förberedelsetid 50 '
  • Totaltid 290 '
16

Ingredienser

  • Botten:
  • 300 g digestivekex
  • 100 g smör
  • Fylling:
  • 900 g Philadelphia Original
  • 10 st gelatinblad
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 250 g florsocker
  • 100 g rörsocker
  • 1 st apelsin, juicen och skalet
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 250 g jordgubbar
  • 100 g rabarber, kokt
  • Dekoration:
  • blåbär, jordgubbar och hallon.

Gör så här:

  • För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 diameter.Botten: Lägg bakplåtspapper i botten för att kakan ska bli lättare att ta ur. Smält smöret i en kastrull. Smula kexen fint, i en mixer eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta igen och kavla påsen. Blanda smöret och smulorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.
  • Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Koka rabarbern med rörsockret i ca 10 min. Krama vattnet ur gelatinbladen och låt smälta i rabarbern, låt sedan svalna. Häll Philadelphia, apelsin­juicen, skalet, vanilj­pulvret och florsockret i en skål och blanda till en slät smet. Addera den vispade grädden. Mosa nästan alla jordgubbar, ca 200 g, och blanda med rabarbern. Tillsätt en nypa socker till. Rör ned jordgubbsblandningen i Philadelphia­-smeten och häll allt över botten. Låt svalna i kylen i minst fyra timmar.
  • Dekoration: När fyllningen har stelnat, ta ur kakan ur formen och lägg den på ett serveringsfat. Dekorera med blåbär, resten av jordgubbarna och hallon.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1698,3 kj
kcal 405,6 kcal
Fett 26,8 g
Kolhydrater 35,4 g
Proteiner 4,9 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.