Lingoncheesecake på mjuk pepparkaka
No Video
  • Förberedelsetid 80 '
  • Totaltid 260 '
12

Ingredienser

  • Mjuk pepparkaka:
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 0.75 dl filmjölk
  • 1.25 dl vetemjöl
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 0.5 dl rapsolja
  • Lingoncheesecake:
  • 600 g Philadelphia Original
  • 2 dl strösocker
  • 1 nypa äkta vaniljpulver
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl rårörda lingon

Gör så här:

  • Mjuk pepparkaka:

    Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt filmjölken och vispa lite till.
  • Blanda ihop vetemjöl, pepparkakskrydda och bikarbonat i en skål och sikta försiktigt ner det i ägg- och sockersmeten. Vänd försiktigt samman till en jämn smet. Ha till sist i rapsoljan och vänd ihop till en jämn smet med slickepotten.
  • Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (ca 23 cm). Häll smeten i formen och grädda den mjuka pepparkaksbotten i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
  • Låt svalna helt i kylskåp innan du toppar med lingoncheesecake.
  • Lingoncheesecake:

    Vispa samman Philadelphia, strösocker och vaniljpulver till en jämn och krämig smet. I en annan bunke vispar du upp grädden. Vänd försiktigt ner grädden i Philadelphiasmeten med en slickepott till en jämn smet och bre ut den i springformen över pepparkaksbotten.
  • Låt cheesecaken stelna i kylskåpet i minst 3 h innan du toppar med rårörda lingon och serverar.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1462,2 kj
kcal 349,2 kcal
Fett 20,7 g
Kolhydrater 37,3 g
Proteiner 4,4 g
Fiber (Englyst) 1,0 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.