Minimorotskakor
No Video
  • Förberedelsetid 15 '
  • Totaltid 40 '
14

Ingredienser

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 225 g morötter
  • 2 dl olja (solrosolja eller jordnötsolja)
  • 1.5 dl farinsocker
  • 50 g sultanrussin
  • 4 st ägg
  • 200 g Philadelphia Original
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 msk pekannötter

Gör så här:

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Blanda mjölet, bakpulvret och kanelen i en stor skål.
  • Skala och riv morötterna med ett rivjärn. Vispa äggen lätt. Blanda morötter och äggen med mjölblandningen, russinen, farinsockret och oljan och rör till en slät smet.
  • Fyll muffinsformarna till 3/4 och grädda i 180° C i 20 - 25 minuter.
  • Låt svalna på galler.
  • Rör Philadelphia-osten och florsockret till en slät smet. Skölj citronen väl under ljummet vatten och riv skalet med ett rivjärn. Blanda Philadelphia-osten med det rivna citronskalet och citronsaften.
  • Hacka pekannötterna. Toppa de avsvalnade kakorna med glasyren och avsluta med att strö över de hackade nötterna.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1524,3 kj
kcal 364,0 kcal
Fett 25,0 g
Kolhydrater 31,0 g
Proteiner 5,0 g
mättat fett 5,0 g
Natrium 0,3 g
Fiber (Englyst) 1,0 g
sockerarter 20,0 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.