Philadelphia Cheesecake - Originalet (laktosfri)
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 210 '
16

Ingredienser

  • 150 g savoiardikex/fingerkex
  • 125 g laktosfritt smör
  • 450 g Philadelphia Laktosfri Original
  • 350 g laktosfri yoghurt (3,8%)
  • 3 msk citronsaft
  • 1 pkt malet gelatin (eller 6 blad)
  • 75 g socker
  • frukter för dekoration

Gör så här:

  • Lägg kexen i en fryspåse och smula sönder innehållet med en gavel eller med händerna. Smält smöret, blanda det med smulorna och tryck ut allt i en springform med bakplåtspapper i botten.
  • Rör ihop Philadelphiaosten, yoghurten och citronsaften med en elvisp. Blötlägg gelatinet i 150 ml kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt socker och värm upp blandningen under omrörning tills gelatinet och sockret har lösts upp. Rör ner blandningen i ostkrämen snabbt och jämnt.
  • Fördela ostkrämen över smulbottnen i springformen och sätt cheesecaken i kylskåpet i minst 3 timmar. Då blir den underbart krämig och samtidigt fast nog att stå för sig själv och att skäras, alltså helt perfekt. Dekorera cheesecaken före servering med färska frukter eller bär efter egen smak.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 871,0 kj
kcal 208,0 kcal
Fett 16,0 g
Kolhydrater 14,0 g
Proteiner 4,0 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.