Rabarberpaj-cheesecake
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 270 '
12

Ingredienser

  • Cheesecake:
  • 14 st digestivekex
  • 100 g smör
  • 600 g Philadelphia Original
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g rabarber, fryst
  • Smulpajstopping:
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker

Gör så här:

  • Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Smält smöret och blanda det med kexsmulet till en formbar massa.
  • Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (23 cm) och tryck ut kexmassan i den. Ställ i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  • Vispa Philadelphia och strösocker till en jämn och krämig smet.
  • Vispa grädden i en annan bunke och vänd försiktigt ner den i Philadelphiasmeten.
  • Bred ut cheesecakesmeten i springformen och tryck ner den frysta rabarbern jämnt fördelat i cheesecaken.
  • Ställ cheesecaken i kylskåpet för att stelna medan du gör smuldegstoppingen.
  • Smulpajstopping:

    7.Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta samman alla ingredienser till en deg och smula ut den på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda smulpajstoppingen i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills den fått en fin gyllenbrun färg. Låt toppingen svalna helt och hållet innan du garnerar din cheesecake med den.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1935,0 kj
kcal 462,1 kcal
Fett 30,0 g
Kolhydrater 40,5 g
Proteiner 6,4 g
Fiber (Englyst) 1,4 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.