Risotto med rosésallad
No Video
  • Förberedelsetid 10 '
  • Totaltid 30 '
4

Ingredienser

  • 1 kruka rosésallad
  • 1 st gul lök
  • 20 g smör
  • 40 g bacon
  • 250 g arborioris
  • 1 dl vitt vin
  • 1.5 l grönsaksbuljong
  • 100 g Philadelphia Original

Gör så här:

  • Skölj salladen och strimla.
  • Hacka löken fint och fräs försiktigt med smör och tärnat bacon. Tillsätt riset och låt fräsa tillsammans i 2-3 minuter. Rör om ordentligt så att det inte fastnar i botten.
  • Tillsätt rosésallad (spara lite till dekoration) och fräs i 1-2 minuter. Tillsätt vinet och rör om tills vinet har kokat bort. Rör i 2 dl av den kokande buljongen. Fortsätt att tillsätta buljongen lite i taget och koka riset ca 15 min. Rör om ofta. Stäng av värmen när riset är ”al dente”.
  • Tillsätt en tredjedel av Philadelphia-osten. Rör om och låt vila ett par minuter innan du serverar med en klick Philadelphia i mitten och lite rosésallad som dekoration.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1516,0 kj
kcal 362,0 kcal
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.