Smördegsbägare med cheesecake och chokladsås
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 30 '
6

Ingredienser

  • Smördegsbägare:
  • 1 rulle smördeg (250-300 g)
  • 1 muffinsformsplåt
  • 1 msk smör eller matolja, till pensling
  • 1 ägg, till pensling
  • Cheesecakebollar:
  • 200 g Philadelphia Original
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 10 g vaniljpulver
  • 350 g digestivekex, krossade
  • Servering:
  • chokladsås
  • 50 g hallon

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader. Skär smördegen i smala remsor och linda runt baksidan av en oljad muffinsplåt, så att det blir som 6 st skålar.
  • Vispa ägget och pensla smördegen. Baka i ugnen ca 10 min eller tills skålarna fått färg. Låt skålarna svalna något men ta loss dem från från muffinsformen medan de fortfarande är varma, annars kan de fastna.
  • Vispa Philadelphia, vaniljpulver och florsocker. Vispa grädden hårt i en separat skål, och vänd försiktigt ihop Philadelphiasmeten med grädden.
  • Krossa digestivekexen och rör ner smulet i Philadelphiasmeten i omgångar tills du fått en formbar kräm. Spara lite digestivesmul på ett fat att rulla bollarna i.
  • Rulla krämen till bollar, servera på en gång eller ställ in i frysen för en cheesecakeglass.
  • Lägg cheesecakebollarna i smördegsbägarna innan servering, toppa med chokladsås och hallon.

TipsTips

  • Lägg cheesecakebollarna i frysen och servera som glass.

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 3669,7 kj
kcal 876,3 kcal
Fett 70,5 g
Kolhydrater 49,7 g
Proteiner 8,3 g
Fiber (Englyst) 3,1 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.