Sommarcheesecake
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 270 '
14

Ingredienser

  • Botten:
  • 300 g digestivekex
  • 100 g smör
  • Fyllning:
  • 800 g Philadelphia Original
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 250 g florsocker
  • 100 g naturell yoghurt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 10 gelatinblad
  • 0.5 dl vatten
  • ev. pressad saft från 1 lime om du vill ha en friskare smak
  • Garnering:
  • blåbär, jordgubbar och hallon
  • springform, ca 24–26 cm i diameter
  • Täck botten av formen med bakplåtspapper

Gör så här:

  • Smält smör och krossa eller mal kexen fint till smulor. Blanda smält smör och smulor och tryck sedan ut blandningen i botten av formen. Ställ kallt medan du tillagar fyllningen.
  • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 min. Värm 0,5 dl vatten i en liten kastrull, lyft upp gelatinbladen ur det kalla vattnet och pressa ut vattnet innan du lägger gelatinbladen i det heta vattnet och låter dem smälta. Låt svalna under omrörning. Blanda Philadelphia, yoghurt, vaniljsocker och florsocker i en skål. Rör till en jämn konsistens och tillsätt därefter gelatinblandningen. Vispa grädden styv och vänd sedan försiktigt ner den i färskostblandningen. Häll fyllningen över kakbotten. Låt din cheesecake stå i kylskåpet i minst 4 timmar.
  • När fyllningen har stelnat kan du lossa din cheesecake ur formen och ställa den på ett tårtfat. Garnera med blåbär, jordgubbar och hallon.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1868,6 kj
kcal 446,2 kcal
Fett 31,3 g
Kolhydrater 34,7 g
Proteiner 6,6 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.