Svamppasta med basilikapesto
No Video
  • Förberedelsetid 10 '
  • Totaltid 25 '
2

Ingredienser

  • 150 g pasta fusilli
  • 1 tsk olivolja
  • 150 g champinjoner eller shiitake
  • 100 g Philadelphia Light Naturell (alt Philadelphia Tomat & Pesto 12%)
  • 1 msk basilikapesto
  • 50 g körsbärstomater
  • salt och nymald svartpeppar
  • färska basilikablad till garnering

Gör så här:

  • Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  • Skiva svampen och dela tomaterna.
  • Hetta upp oljan i en stekpanna och stek svampen i ungefär en minut. Sänk värmen, tillsätt Philadelphia-osten och rör om.
  • Häll av pastavattnet och blanda den avrunna pastan med svamp- och Philadelphia-blandningen, peston och tomaterna i grytan, rör ihop försiktigt och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  • Garnera med basilikablad precis innan servering.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1842,5 kj
kcal 440,0 kcal
Fett 15,0 g
Kolhydrater 58,0 g
Proteiner 18,0 g
mättat fett 6,0 g
Natrium 1,0 g
Fiber (Englyst) 3,0 g
sockerarter 6,0 g