Vacker Cheesecaketårta med nougat och färska bär
No Video
  • Förberedelsetid 20 '
  • Totaltid 200 '
12

Ingredienser

  • 14 digestivekex
  • 100 g smör
  • 300 g Marabou vit choklad
  • 600 g Philadelphia Original
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st Marabou Dubbelnougat
  • 100 g hallon eller valfria färska bär
  • vitt chokladströssel

Gör så här:

  • Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (ca 23 cm) och tryck ut kexmassan i den. Ställ i kylskåpet medan du gör Philadelphiafyllningen.
  • Grovhacka den vita chokladen och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn under 30 sekunders-intervaller. Låt svalna innan du använder den i din fyllning.
  • Vispa Philadelphia, smält vit choklad och strösocker till en jämn och krämig smet.
  • I en annan bunke vispar du grädden. Vänd försiktigt ner den i Philadelphiasmeten.
  • Bre ut cheesecakesmeten i springformen. Låt cheesecaken stelna i kylskåpet i minst 3 h innan servering.
  • Skapa nougatspiraler genom att hyvla en kall dubbelnougat på längden med en osthyvel. Toppa med färska hallon/bär och vit chokladströssel.

TipsTips

  • Använd en mindre form för en högre cheesecake.

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 2252,9 kj
kcal 538,0 kcal
Fett 35,0 g
Kolhydrater 48,9 g
Proteiner 5,8 g
Fiber (Englyst) 1,0 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.