Apelsincheese-cake med lussebullar
8 Portioner
Förberedelser tid:30 min 
Total tid:4 hr 30 min 

Ingredienser

    Image

    Produktersättningar

    För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?

    Utforska alla andra produkter
    Image

    Visste du att?

    När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.

    Få inspiration! Klicka här!

    Gör så här:

    1. 1

      Hel cheesecake: Klä en springform med bakplåtspapper.

    2. 2

      Mixa lussebullarna till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Smält smöret och blanda ihop med smulet till en formbar massa. Fördela i botten på formen och tryck ut ordentligt.

    3. 3

      Riv skalet från båda apelsinerna och pressa saften från 0.5 apelsin. Skär resten av apelsinerna till filéer och spara till garnering.

    4. 4

      Vispa samman vispgrädde, Philadelphia, rivet apelsinskal och apelsinsaft till en jämn och fluffig smet. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop med hjälp av en slickepott till en jämn smet. Fördela den cheesecakesmeten i formen och låt stelna i frysen, gärna 4 h.

    5. 5

      Garnera med apelsinfiléerna och hackade pistagenötter.

    6. 6

      Cheesecake i glas: Mixa lussebullarna till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Smält smöret och blanda ihop med smulet till en formbar massa. Fördela i botten på 4 glas.

    7. 7

      Riv skalet från apelsinen och pressa saften från 0.25 apelsin. Skär resten av apelsinen till filéer och spara till garnering.

    8. 8

      Vispa samman vispgrädde, Philadelphia, rivet apelsinskal och apelsinsaft till en jämn och fluffig smet. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop med hjälp av en slickepott till en jämn smet. Fördela den cheesecakesmeten i glasen och låt stelna i kylskåp.

    9. 9

      Garnera med apelsinfiléerna och hackade pistagenötter.

    10. 10

      Fyllda lussebullar: Skär lussebullarna på längden så det blir en botten och ett lock.

    11. 11

      Vispa samman vispgrädde, Philadelphia, rivet apelsinskal till en jämn och fluffig smet. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop med hjälp av en slickepott till en jämn smet. Fördela den cheesecakesmeten i glasen och låt stelna i kylskåp.

    12. 12

      Bred ut cheesecakekrämen på lussebullarna och lägg på locket. Pensla med lite sockerlag och strö över hackade pistagenötter.

    +
    Image

    Det finns inga dumma frågor

    Visa alla vanliga frågor och svarImage

    Du kanske gillar

    Image

    Pizza med sweet chiliräkor

    clockTotal tid:25 min