
Ingredienser
Produktersättningar
För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?
Visste du att?
När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.
Gör så här:
1
Lägg savoiardkexen i en fryspåse och smula sönder innehållet med en kavel eller händerna. Smält smöret, blanda med smulorna och tryck in allt i fyrkantig form försedd med bakplåtspapper (ca. 24 x 24 cm).
2
Tvätta limen, skala och pressa ur saften. Mosa den skalade avokadon med en gaffel och blanda röran med 3 msk limejuice. Blanda Philadelphia och yoghurt med en visp i en separat skål.
3
Låt gelatinbladen svälla i 1,5 dl kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt sockret och värm allt under omrörning tills gelatinet och sockret har löst sig. Rör snabbt in det i Philadelphia-krämen.
4
Blanda hälften av krämen med avokadomoset och fyll i formen. Rör i flädersaften i resten av Philadelphia-krämen och häll den som ett övre skikt i formen; låt stå i kylen i minst tre timmar. Dekorera med pistaschnötter och limebitar före servering.