Brownie & rabarber-cheesecake
16 Portioner
Förberedelser tid:45 min 
Total tid:4 hr 20 min 

Ingredienser

  Image

  Produktersättningar

  För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?

  Utforska alla andra produkter
  Image

  Visste du att?

  När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.

  Få inspiration! Klicka här!

  Gör så här:

  1. 1

   Värm ugnen till 160 °C (varmluft). Smält smöret och de mörka chokladen i en kastrull på låg värme, och låt svalna något. Vispa i farinsocker, vaniljsocker och n nypa salt i chokladen. Tillsätt farinsocker, vaniljsocker och en nypa salt med elvisp. Tillsätt ägg och rör om ordentligt. Blanda mjöl och kakao i en skål. Blanda mjölblandningen med chokladen och häll över i en form med botten klädd i bakplåtspapper. Grädda i 30-35 min. Låt svalna.

  2. 2

   Mosa bananerna och blanda med yoghurten. Vispa ihop Philadelphia, bananmos och limesaft med elvisp.

  3. 3

   Låt gelatinbladen mjuka upp i 1 dl kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt 0,5 dl socker och värm upp allt under omrörning tills gelatinet och sockret har löst upp sig. Blanda snabbt med Philadelphia krämen. Vispa grädden hårt och tillsätt den försiktigt. Häll krämen i formen och kyl tårtan i minst 3 timmar.

  4. 4

   Tvätta rabarberstjälkarna och skär i bitar. Koka 2,5 dl vatten och 3 msk socker. Tillsätt rabarbern och koka i 2-3 minuter. Ta rabarbern från spadet och kyl dem. Spara spadet.

  5. 5

   Rör om maizenan med 4 msk vatten tills den blir jämn och tillsätt rabarberspadet samtidigt som du rör om den. Koka upp det igen och låt koka i ca 1 minut under konstant omrörning. Låt sedan svalna, rör om ibland. Tillsätt rabarberbitarna till det ljumma spadet. Låt svalna och fördela över kakan före servering.

  +
  Image

  Det finns inga dumma frågor

  Visa alla vanliga frågor och svarImage

  Du kanske gillar

  Image

  Philadelphia-baguette

  clockTotal tid:10 min