
Ingredienser
Produktersättningar
För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?
Visste du att?
När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.
Gör så här:
1
Värm ugnen till 180°.
2
Smält smöret försiktigt tillsammans med råsockret och rör om tills smöret har smält. Dra av kastrullen från värmen och tillsätt finhackad mörk choklad. Rör samman till en slät kräm. Låt svalna och häll i en skål tillsammans med ägget.
3
Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner i chokladkrämen. Häll smeten i en smord fyrkantig kakform, ca 18 cm i diameter. (Om du vill kan du använda bakplåtspapper).
4
Rör samman Philadelphia-osten med socker till en fluffig och luftig smet.
5
Gör spår i chokladsmeten med en kniv och fyll med Philadelphia-kräm. Använd en gaffel och marmorera ytan. Grädda 30 minuter. Låt kakan svalna innan den skärs upp i små rektanglar.