No Video
  • Förberedelsetid 20 '
  • Totaltid 35 '
4

Ingredienser

  • 40 g smör
  • 0.75 dl råsocker
  • 40 g mörk choklad 70%
  • 1 st ägg
  • 0.33 dl vetemjöl
  • 0.5 dl cacao
  • 1 krm bakpulver
  • 80 g Philadelphia Original
  • 0.25 dl socker

Gör så här:

  • Värm ugnen till 180°.
  • Smält smöret försiktigt tillsammans med råsockret och rör om tills smöret har smält. Dra av kastrullen från värmen och tillsätt finhackad mörk choklad. Rör samman till en slät kräm. Låt svalna och häll i en skål tillsammans med ägget.
  • Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner i chokladkrämen. Häll smeten i en smord fyrkantig kakform, ca 18 cm i diameter. (Om du vill kan du använda bakplåtspapper).
  • Rör samman Philadelphia-osten med socker till en fluffig och luftig smet.
  • Gör spår i chokladsmeten med en kniv och fyll med Philadelphia-kräm. Använd en gaffel och marmorera ytan. Grädda 30 minuter. Låt kakan svalna innan den skärs upp i små rektanglar.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1122,3 kj
kcal 268,0 kcal
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.