Cheesecake med färsk grapefrukt
No Video
  • Förberedelsetid 45 '
  • Totaltid 165 '
6

Ingredienser

  • 125 g digestivekex (vanilj)
  • 1 tsk vallmofrön
  • 40 g osaltat smör
  • 220 g Philadelphia Original, rumstempererat
  • 22 cl vispgrädde
  • 5 g gelatin (eller 2 blad)
  • 3 tsk florsocker
  • 1 äggvita
  • 5 msk röd grapefruktjuice eller 1 msk grapefruktextrakt
  • 1 röd grapefrukt
  • färsk mynta

Gör så här:

  • Placera 6 runda små formar om 7 cm på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Placera acetat (plastfilm för bakning) eller plastfolie runt insidan av varje form för att förhindra ostkakan från att fastna på sidorna av formen.
  • Botten: Kör kexen i en matberedare, eller placera dem i en plastpåse och krossa dem fint med en brödkavel eller för hand. Blanda de fint krossade kexen och vallmofröna i en skål och tillsätt sedan det smälta smöret. Blanda väl. Tryck ut 25 g av blandningen i botten på varje form. Ställ in formarna i kylskåpet i 30 minuter.
  • Blandning: Blötlägg gelantinblad i en skål med kallt vatten i cirka 5 min, krama ur. Ta 5 msk av grädden från 22 cl. Värm i en skål i cirka 10 till 15 sekunder i mikrovågsugnen och smält de 2 väl urkramade gelatinbladen, rör om tills blandningen är helt kall. Skala grapefrukten och skär ut klyftor. Välj cirka 5 klyftor, lägg klyftorna på hushållspapper och låt torka. Spara 5 msk juice. Blanda socker och Philadelphia i en skål tills blandningen är slät, i ca 3 minuter. Tillsätt grapefruktjuicen eller extraktet. Vispa grädden med elvisp, tillsätt 3 msk socker, en i taget. Vispa grädden hårt. Ställ grädden åt sidan och förvara den kallt. Vänd i den kalla grädden och gelatinblandningen i Philadelphian och sockerblandningen. Blandningen kommer att verka separeras - använd en visp tills den är slät. Vispa äggvitorna hårda i en separat skål. Vänd i vispgrädden i färskosten och gelantinblandningen. Rör om försiktigt. Vänd därefter i den hårt vispade äggvitan.
  • Skeda i en tredjedel av cheesecake-blandningen i varje form ovanpå kexbottnen. Strö över lite grapefrukt över blandningen och skeda i ytterligare ett lager av färskostblandningen. Upprepa med mer grapefrukt och avsluta med ännu ett lager av färskost-blandningen. Jämna till ytan.
  • Täck försiktigt med plastfilm och ställ in i kylskåpet i mellan 2-3 timmar. Vid servering: tryck ut cheesecaken genom att försiktigt trycka upp bottnen ur formen.
  • Dekorera med grapefruktklyftor och mynta.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1247,2 kj
kcal 297,8 kcal
Fett 19,7 g
Kolhydrater 24,6 g
Proteiner 5,7 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.