Cheesecake med grapefrukt
6 Portioner
Förberedelser tid:45 min 
Total tid:2 hr 45 min 

Ingredienser

  Image

  Produktersättningar

  För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?

  Utforska alla andra produkter
  Image

  Visste du att?

  När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.

  Få inspiration! Klicka här!

  Gör så här:

  1. 1

   Placera 6 runda små formar om 7 cm på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Placera acetat (plastfilm för bakning) eller plastfolie runt insidan av varje form för att förhindra ostkakan från att fastna på sidorna av formen.

  2. 2

   Botten: Kör kexen i en matberedare, eller placera dem i en plastpåse och krossa dem fint med en brödkavel eller för hand. Blanda de fint krossade kexen och vallmofröna i en skål och tillsätt sedan det smälta smöret. Blanda väl. Tryck ut 25 g av blandningen i botten på varje form. Ställ in formarna i kylskåpet i 30 minuter.

  3. 3

   Blandning: Blötlägg gelantinblad i en skål med kallt vatten i cirka 5 min, krama ur. Ta 5 msk av grädden från 22 cl. Värm i en skål i cirka 10 till 15 sekunder i mikrovågsugnen och smält de 2 väl urkramade gelatinbladen, rör om tills blandningen är helt kall. Skala grapefrukten och skär ut klyftor. Välj cirka 5 klyftor, lägg klyftorna på hushållspapper och låt torka. Spara 5 msk juice. Blanda socker och Philadelphia i en skål tills blandningen är slät, i ca 3 minuter. Tillsätt grapefruktjuicen eller extraktet. Vispa grädden med elvisp, tillsätt 3 msk socker, en i taget. Vispa grädden hårt. Ställ grädden åt sidan och förvara den kallt. Vänd i den kalla grädden och gelatinblandningen i Philadelphian och sockerblandningen. Blandningen kommer att verka separeras - använd en visp tills den är slät. Vispa äggvitorna hårda i en separat skål. Vänd i vispgrädden i färskosten och gelantinblandningen. Rör om försiktigt. Vänd därefter i den hårt vispade äggvitan.

  4. 4

   Skeda i en tredjedel av cheesecake-blandningen i varje form ovanpå kexbottnen. Strö över lite grapefrukt över blandningen och skeda i ytterligare ett lager av färskostblandningen. Upprepa med mer grapefrukt och avsluta med ännu ett lager av färskost-blandningen. Jämna till ytan.

  5. 5

   Täck försiktigt med plastfilm och ställ in i kylskåpet i mellan 2-3 timmar. Vid servering: tryck ut cheesecaken genom att försiktigt trycka upp bottnen ur formen.

  6. 6

   Dekorera med grapefruktklyftor och mynta.

  +
  Image

  Det finns inga dumma frågor

  Visa alla vanliga frågor och svarImage

  Du kanske gillar

  Image

  Pizza med sweet chiliräkor

  clockTotal tid:25 min