Ingredienser
Produktersättningar
För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?
Visste du att?
När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.
Gör så här:
1
Finfördela kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
2
Klä en 16 cm Ø rund form med smörpapper. Häll i kaksmulorna och platta ut jämt med en sked. Ställ i kylen cirka 15 min.
3
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ett par minuter. Koka försiktigt upp 1 dl av grädden i en kastrull. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och lägg i grädden. Rör om tills det smält.
4
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör samman vaniljen med Philadelphia Classic och florsocker till en slät kräm.
5
Vispa resterande grädde och rör samman med Philadelphia-krämen och gelatingrädden. Häll på smulade kex.
6
Kyl ner i kylskåp i minst 4 timmar.
7
Mixa hallon med florsocker och saft av en halv citron. Dekorera gärna med färska bär.
PRO TIP Det här receptet är en variant av cheesecake utan ägg och som inte gräddas i ugn.
Det finns inga dumma frågor