Cheesecake med sommarbär
8 Portioner
Förberedelser tid:35 min 
Total tid:4 hr 35 min 

Ingredienser

  Image

  Produktersättningar

  För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?

  Utforska alla andra produkter
  Image

  Visste du att?

  När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.

  Få inspiration! Klicka här!

  Gör så här:

  1. 1

   För en hög cheesecake: använd en springform med 18 cm diameter. För en låg cheesecake: använd en springform med 22 cm diameter. Klipp ut en cirkel på 18 cm från ett bakpapper och lägg den i botten på springformen.

  2. 2

   Botten: Smält smöret. Finmal kexen i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Blanda de krossade kexen med det smälta smöret och rör ihop ingredienserna. Tryck ner blandningen i springformen. Sätt formen i kylskåpet i cirka 30 minuter.

  3. 3

   Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i cirka 5 minuter. Värm 5 msk av vispgrädden i 10–15 sekunder i en mikrovågsugn eller i en liten stekpanna, tryck ut vattnet ur gelatinbladen och smält dem i vispgrädden. Rör tills blandningen har svalnat.

  4. ImagePRO TIP Philadelphiaosten och smöret bör vara rumstemperereade. Det gör att ingredienserna blandas lättare, vilket ger en jämnare ostkaka.

   ImagePRO TIP Vispgrädden bör vara kall innan den vispas. Det gör att krämen blir väldigt lätt och luftig samt att den håller sig sådan längre.

   ImagePRO TIP Du kan sätta cheesecaken i frysen i 30 minuter, om du vill kyla den lite snabbare. Alternativt kan du göra kakan dagen innan den ska serveras och låta den stå i kylskåpet över natten. Cheesecaken kan förvaras täckt med plastfolie i kylskåp i upp till 3 dagar. Den kan också frysas i upp till 3 månader, om den är noga täckt med plast. Cheesecaken sätts i kylskåpet dagen före serveringen, om den har förvarats i frysen. Den ska fortfarande vara täckt med plast för att den inte ska bli torr och som skydd mot lukt från andra matvaror.

  5. 4

   Rör ihop florsockret (ca 60 g), Philadelphiaosten<7b> och vaniljsockret i en skål, tills att blandningen blir mjuk. Vispa vispgrädden och tillsätt 3 msk florsocker, en i taget. Vispa tills att du får små toppar på grädden. Sätt in grädden i kylskåpet.

  6. 5

   Vänd ner gelatinblandningen i ostkrämen. Använd visp för att få en jämn konsistens. Vispa äggvitan hård i en egen skål. Vänd ner den vispade grädden i ostkrämen. Blanda försiktigt. Vänd till sist ner den vispade äggvitan, också försiktigt.

  7. 6

   Fördela blandningen över kexbottnen i springformen. Täck springformen med plastfolie och låt den stå i kylskåpet i 4 timmar eller tills att kakan har satt sig.

  8. 7

   Garnera din cheesecake med valfria bär och bärsås.

  +
  Image

  Det finns inga dumma frågor

  Visa alla vanliga frågor och svarImage

  Du kanske gillar

  Image

  Pizza med sweet chiliräkor

  clockTotal tid:25 min