Cheesecake med vit choklad och Oreo
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 270 '
8

Ingredienser

  • 400 g Philadelphia Original
  • 4 msk vatten
  • 200 g Marabou vit choklad, smält
  • 1 rör Oreo-kakor, krossade (ca 154 g)
  • 5 äggvitor
  • 200 g färska hallon
  • 2 msk florsocker

Gör så här:

  • Spänn fast bakpapper i botten på en springform (ca 22 cm). Mixa Oreo och tryck ut kaksmulorna i botten på formen.
  • Vispa Philadelphia slät med lite vatten.
  • Smält chokladen i 30 sekunders intervaller i micron eller över ett vattenbad. Låt svalna något.
  • Vänd ner den smälta chokladen i Philadelphian under omrörning. Vispa några minuter tills smeten har fått en luftig och krämig konsistens.
  • Vispa äggvitor hårt i en separat skål. Vänd ner äggvitan i Philadelphia-krämen och häll smeten i bakformen. Frys minst 2-3 timmar.
  • Mosa ihop hallon och florsocker i en skål. Bred ut hallonpurén ovanpå cheesecaken och ställ in i frysen minst 1 timme till.
  • Ta ut cheesecaken ur frysen ca 30 minuter innan servering så den hinner tina.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1569,1 kj
kcal 374,8 kcal
Fett 21,8 g
Kolhydrater 36,3 g
Proteiner 7,3 g
Fiber (Englyst) 1,8 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.