Ingredienser
Produktersättningar
För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?
Visste du att?
När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.
Gör så här:
1
Mjuk pepparkaka:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt filmjölken och vispa lite till.2
Blanda ihop vetemjöl, pepparkakskrydda och bikarbonat i en skål och sikta försiktigt ner det i ägg- och sockersmeten. Vänd försiktigt samman till en jämn smet. Ha till sist i rapsoljan och vänd ihop till en jämn smet med slickepotten.
3
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (ca 23 cm). Häll smeten i formen och grädda den mjuka pepparkaksbotten i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
4
Låt svalna helt i kylskåp innan du toppar med lingoncheesecake.
5
Lingoncheesecake:
Vispa samman Philadelphia, strösocker och vaniljpulver till en jämn och krämig smet. I en annan bunke vispar du upp grädden. Vänd försiktigt ner grädden i Philadelphiasmeten med en slickepott till en jämn smet och bre ut den i springformen över pepparkaksbotten.6
Låt cheesecaken stelna i kylskåpet i minst 3 h innan du toppar med rårörda lingon och serverar.
Det finns inga dumma frågor