Cheesecake-rutor
16 Portioner
Förberedelser tid:45 min 
Total tid:4 hr 45 min 

Ingredienser

  Image

  Produktersättningar

  För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?

  Utforska alla andra produkter
  Image

  Visste du att?

  När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.

  Få inspiration! Klicka här!

  Gör så här:

  1. 1

   Smörad fyrkantig springform, 27x27 cm, vanlig fyrkantig form eller rektangulär springform 36x24 cm. Botten: Lägg bakplåtspapper i botten för att kakan ska bli lättare att ta ur. Smält smöret i en kastrull. Smula kakorna fint, i en mixer eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta igen och kavla påsen. Blanda smöret och smulorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.

  2. 2

   Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Smält den mörka chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugnen på medelvärme tills den smält. Rör om då och då. Kontrollera att chokladen är ordentligt smält. Var försiktig så att det inte blir för varmt, choklad bränns lätt. Krama vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta i chokladen. Lägg Philadelphia i en skål och rör ordentligt med en gaffel. Vispa grädden med sockret i en annan skål. Blanda den vispade grädden och den smälta avsvalnade chokladen med Philadelphian. Blanda i den hackade vita chokladen, mjölkchokladen och de tinade hallonen i smeten. Spara några hallon till dekoration. Ta ut botten från kylen och häll i fyllningen. Låt svalna i kylen i minst fyra timmar.

  3. 3

   Dekoration: När fyllningen har stelnat, ta ur kakan ur formen och lägg den på ett serveringsfat. Dekorera med hallon och havssalt.

  +
  Image

  Det finns inga dumma frågor

  Visa alla vanliga frågor och svarImage

  Du kanske gillar

  Image

  Pizza med sweet chiliräkor

  clockTotal tid:25 min