Cheesecakebollar
No Video
  • Förberedelsetid 40 '
  • Totaltid 280 '
24

Ingredienser

  • 10 st digestivekex
  • 300 g Philadelphia Original
  • 50 g rumstempererat smör
  • 5 dl florsocker
  • 300 g mörk choklad
  • 3 tsk neutral olja

Gör så här:

  • Mixa samman digestivekex, Philadelphia, smör och florsocker till en jämn smet. Ställ i frysen för att stelna minst 4 h men helst över natten.
  • Rulla till jämnstora bollar och ställ på en bakplåtspapperklädd bricka som får plats i frysen.
  • Grovhacka den mörka chokladen och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn under 30 sekunders-intervaller. Blanda ner neutral olja och låt svalna innan du doppar dina cheesecakebollar i den.
  • Lättast doppar du dina cheesecakebollar i den smälta chokladen med hjälp av två gafflar. Se till så att så mycket överflödig choklad som möjligt rinner av cheesecakebollen innan du ställer tillbaka den på den kalla brickan.
  • Förvara i kyl eller frys fram till servering.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 763,9 kj
kcal 182,4 kcal
Fett 9,7 g
Kolhydrater 21,5 g
Proteiner 1,8 g
Fiber (Englyst) 1,1 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.