Citron- och limecheesecake
16 Portioner
Förberedelser tid:45 min 
Total tid:4 hr 45 min 

Ingredienser

  Image

  Produktersättningar

  För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?

  Utforska alla andra produkter
  Image

  Visste du att?

  När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.

  Få inspiration! Klicka här!

  Gör så här:

  1. 1

   För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 diameter.Botten: Lägg bakplåtspapper i botten för att kakan ska bli lättare att ta ur. Smält smöret i en kastrull. Smula kexen fint, i en mixer eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta igen och kavla påsen. Blanda smöret, smulorna och kokos­flingorna ordentligt och tryck ut massan i formen Använd baksidan av en sked för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.

  2. 2

   Fyllning: Lägg gelatinblad i kallt vatten i ca 10 min. Värm upp citron- och limejuicen och smält gelatinet i juicen. Låt svalna. Lägg Philadelphia i en bunke och rör med gaffel tills den är mjuk och krämig. Rör ned den kondenserade mjölken och blanda väl. Blanda ned lime-, citronjuicen och skalen medan du rör om. Rör ned den vispade grädden. Häll smeten över botten och låt svalna i kyl i minst fyra timmar.

  3. 3

   Dekoration: När fyllningen har stelnat, ta ur kakan ur formen och lägg den på ett serveringsfat. Dekorera med citron- och limeskivor och ätbara blommor.

  +
  Image

  Det finns inga dumma frågor

  Visa alla vanliga frågor och svarImage

  Du kanske gillar

  Image

  Pizza med sweet chiliräkor

  clockTotal tid:25 min