Enkel cheesecake i glas med pepparkaka
No Video
  • Förberedelsetid 15 '
  • Totaltid 15 '
5

Ingredienser

  • Du behöver:
  • 14 pepparkakor
  • 50 g smör
  • 300 g Philadelphia Original
  • apelsin, rivet skal
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • Dekoration:
  • rivet apelsinskal
  • pepparkakor

Gör så här:

  • Mixa pepparkakorna till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Smält smöret och blanda ihop med pepparkakssmulet till en formbar massa. Fördela i botten på 4 glas.
  • Vispa samman Philadelphia, vispgrädde, rivet apelsinskal och malen kanel till en jämn och fluffig smet. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop med hjälp av en slickepott till en jämn smet. Fördela Philadelphiakrämen i glasen. Förvara I kylskåp fram till servering.
  • Dekorera med rivet apelsinskal och pepparkakor innan servering.

TipsTips

  • Denna cheesecake i glas är en uppskattad dessert på glöggminglet, adventsfikat eller julfesten!

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 3238,6 kj
kcal 773,4 kcal
Fett 60,8 g
Kolhydrater 53,9 g
Proteiner 9,3 g
Fiber (Englyst) 2,9 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.