Exotisk cheesecake med mango och kokos
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 270 '
10

Ingredienser

  • 140 g kokoskexsmulor av söta kex
  • 50 g osaltat, smält smör
  • 5 gelatinblad
  • 100 ml kokosmjölk
  • 280 g Philadelphia Original
  • 90 g finmalet socker
  • 275 ml tjockt vispad vispgrädde
  • finrivet skal från en lime
  • en halv mango uppskuren i kuber

  • 50 ml mangomos
  • några myntablad

Gör så här:

  • För att göra cheesecakens botten: Blanda kexsmulorna med det smälta smöret och tryck in blandningen i botten av en 20 centimeters kakform med löstagbar botten. Ställ sedan formen åt sidan för nedkylning medan du förbereder fyllningen.
  • För att göra fyllningen: Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten tills det har mjuknat, låt rinna av väl. Värm under tiden upp kokosmjölken. Lägg i det mjuka gelatinet och rör om tills det har smält helt. Blanda med Philadelphia och socker tills blandningen blir mjuk. Vispa i kokosnötsgelatinet i Philadelphia-blandningen lite åt gången och rör sedan ned den vispade grädden och limeskalet. Skeda upp blandningen över kexbasen och släta ut ytan. Kyl i fyra timmar eller tills kakan har stelnat.
  • För att dekorera: Precis innan servering, dekorera med några mangokuber, mangopuré och några myntablad.

TipsTips

  • En portion av detta recept bör ses som någonting som man unnar sig ibland, och den avnjuts bäst vid särskilda tillfällen och som en del av en balanserad kost.

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1356,8 kj
kcal 324,0 kcal
Fett 25,3 g
Kolhydrater 20,9 g
Proteiner 3,4 g
mättat fett 16,3 g
Natrium 0,4 g
Fiber (Englyst) 1,1 g
sockerarter 16,8 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.