Festlig Noblesse-cheesecake
14 Portioner
Förberedelser tid:45 min 
Total tid:9 hr 15 min 

Ingredienser

  Image

  Produktersättningar

  För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?

  Utforska alla andra produkter
  Image

  Visste du att?

  När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.

  Få inspiration! Klicka här!

  Gör så här:

  1. 1

   Botten:Klä botten av en springform (ca 23 cm) med bakplåtspapper.Mixa Oreo kakor i en matberedare.Smält försiktigt 100 g mjölkchoklad i mikron eller över vattenbad. Mixa sedan den smälta chokladen med Oreo-smulorna.Tryck noga ut kaksmulorna i ett tunt lager i botten på formen. Se till att täcka kanterna, så att fyllningen inte läcker ut. (Tips: Fukta handen lite så fastnar inte smulorna lika lätt). Låt botten stelna i kylen medan du gör fyllningen.

  2. 2

   Fyllning:Blötlägg gelatinbladen i 4 dl kallt vatten i ca 5 min, och skaka sedan av vattnet. Finriv skalet från citronerna och pressa ner ca 1 dl citronsaft i ett decilitermått.Koka upp grädde och socker och låt sjuda 3-4 min. Ta sedan grädden från värmen och rör i gelatinbladen. Tillsätt citronsaft och citronskal under vispning. Vispa i ca 30 sek med en vanlig handvisp.Tillsätt Philadelphiaosten i gräddblandningen, lite i taget, och vispa smeten slät.Häll smeten i formen och ställ in i kylen. Låt stå orört i minst 8 timmar före servering.

  3. 3

   Chokladbräck:Smält försiktigt 100 g mjölkchoklad i mikron eller över vattenbad. Bred ut chokladen med en slickepott i ett jämnt lager på en bakplåtspappersklädd skärbräda. Strö över hackade Oreos. Låt stelna i kylen i minst 30 minuter. Bryt sedan i större bitar.

  4. 4

   Innan servering:Lossa cheesecaken genom att försiktigt skära längs insidan av formens kant. Ta bort formens botten och bakplåtspappret. Lägg över cheesecaken på ett tårtfat.Dekorera tårtkanten med Noblesse, och toppen av tårtan med chokladbräck och färska bär.

  +
  Image

  Det finns inga dumma frågor

  Visa alla vanliga frågor och svarImage

  Du kanske gillar

  Image

  Pizza med sweet chiliräkor

  clockTotal tid:25 min