
Ingredienser
Produktersättningar
För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?
Visste du att?
När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.
Gör så här:
1
Klä en bakform, cirka 20 centimeter i diameter, med bakplåtspapper. Lägg kexen i en liten plastpåse och krossa med en kavel. Blanda kexsmulorna med smält smör, tryck ut i formen och ställ kallt i cirka 30 min.
2
Dela bären, lägg hälften av dem på kakbotten.
3
Lägg gelatinbladen i vatten och låt stå cirka 10 minuter, krama ur och lägg dem sedan i en kastrull tillsammans med 1/3 del av Philadelphia-osten. Värm sedan försiktigt tills gelatinen löst upp sig ordentligt med osten, låt svalna ordentligt. Vispa Philadelphia, youghurt, apelsinjuice, vaniljsocker samt florsocker med elvisp. Rör ner det smälta gelatinet. Häll hälften av smeten i formen, lägg på resterande jordgubbar och sedan resterande smet. Ställ i kylskåp i ca 6 timmar. Vid servering, dekorera med jordgubbar/ och ätbara blommor.