
Ingredienser
Produktersättningar
För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?
Visste du att?
När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.
Gör så här:
1
Smält smör i en kastrull. Krossa pepparkakorna fint i en matberedare. Häll över smöret och mixa samman.
2
Klä botten på en springform (ca 20 cm i diameter) med bakplåtspapper och tryck ut pepparkaksblandningen i botten av formen.
3
Separera äggulor och vitor och lägg dem i varsin skål. Vispa äggulorna tillsammans med sockret tills det blir pösigt.
4
Tillsätt Philadelphia och saffran i äggulevispet och vispa samman.
5
Vispa grädden separat och rör försiktigt ner i cheesecakesmeten.
6
Vispa äggvitorna till ett hårt skum i ytterligare en bunke och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i formen och ställ den i frysen över natten.
7
Ta ut cheesecaken och ställ den i rumstemperatur en stund innan servering. Dekorera med lingon, röda vinbär eller säsongens bär.
PRO TIP
Vill du göra mini-cheesecakes istället blir det ca 10-15 portioner. Fördela pepparkakssmulet i pepparkaksformar, stansar eller muffinsformar. Enklast är att använda muffinsformar i silikon. Häll över cheesecakesmeten och ställ in i frysen. Tryck försiktigt ut varje cheesecake och lägg upp på serveringsfat. Dekorera med bär och servera på en gång.