Fryst cheesecake
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 270 '
10

Ingredienser

  • 75 g rumstempererat smör
  • 200 g digestivekex
  • 450 g Philadelphia Light Naturell
  • 1 dl mjölk
  • 1.5 dl strösocker
  • rivet skal och saft från en citron
  • 2 st gelatinblad
  • 1 dl grädde
  • färsk frukt för dekoration

Gör så här:

  • Ta fram en bunke och krossa digestivekexen. Blanda smulorna med det rumstempererade smöret.
  • Tryck ut blandningen ordentligt i botten av en form (22-23 cm i diameter) med löstagbar kant.
  • Ställ kakformen i kylen och förbered fyllningen.
  • Skölj citronen noggrant under ljummet vatten och riv citronskalet med ett rivjärn.
  • Vispa Philadelphia-osten tills den blir mjuk. Rör ned mjölken, sockret, citronskalet och -saften. Blanda väl.
  • Blötlägg gelatinbladen i vatten. Krama sedan ur dem och rör ned det i Philadelphia-blandningen. Vispa grädden lätt och vänd sedan ner den i blandningen.
  • Häll ner smeten i formen med kaksmulor i botten. Sätt in formen i frysen i ca 4 timmar.
  • Ta fram en stund innan servering och garnera gärna med färsk frukt.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1474,0 kj
kcal 352,0 kcal
Fett 23,0 g
Kolhydrater 32,0 g
Proteiner 7,0 g
mättat fett 14,0 g
Natrium 0,8 g
Fiber (Englyst) 0,4 g
sockerarter 19,0 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.