
Ingredienser
Produktersättningar
För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?
Visste du att?
När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.
Gör så här:
1
Botten
Mixa kexen i en matberedare till ett fint smul.2
Smält smöret i en kastrull och häll över de krossade kexsmulorna. Blanda ihop till en kexmassa.
3
Klä en springform (23 cm) med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Tryck ut kexmassan i botten på springformen och packa det så tätt du bara kan med hjälp av baksidan av en sked. Ställ in formen i frysen en stund.
4
Chokladfyllning
Smält den mörka chokladen över vattenbad och låt svalna lite. Vispa samman Philadelphia med grädden tills det blir tjockt och krämigt. Sikta ner florsocker och häll ner den smälta chokladen och vänd om försiktigt.5
Ta ut botten ut frysen och bred på chokladfyllningen. Ställ i kylskåp medan du gör den naturella fyllningen.
6
Naturell fyllning
Vispa samman Philadelphia med grädden tills det blir tjockt och krämigt. Sikta ner florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt samman allt med hjälp av en slickepott.7
Ta ut formen ut frysen och bred försiktigt ut fyllningen ovanpå chokladlagret. Låt stelna i kylskåp 4 h.
8
Topping
Rita ett spindelnät med chokladsås. Börja med att rita en liten cirkel i mitten av kakan och gör sedan större och större cirklar runt. Dra sedan med spetsen av en matkniv från mitten och ut mot kanterna så att det blir ett spindelnät. Dekorera eventuellt med lite godis, leksaksspindlar och myntablad.