Het chili con carne i tortilliakorgar
No Video
  • Förberedelsetid 25 '
  • Totaltid 70 '
6

Ingredienser

  • 400 g mager nötfärs
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 100 g tomatsalsa (mild eller stark)
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g kidneybönor
  • 6 tortillas
  • 1 avokado
  • 2 tomater
  • 120 Philadelphia Light Naturell
  • färsk koriander

Gör så här:

  • Finhacka löken och vitlöken och tärna paprikan.
  • Hetta upp en teflonpanna med lite olja. Bryn köttfärsen under omrörning.
  • Tillsätt löken och vitlöken och fräs tills de mjuknat. Smaksätt med chilipulver och stek i ytterligare en minut.
  • Tillsätt sedan salsan, paprikan, de krossade tomaterna och de avrunna och sköljda kidneybönorna.
  • Sjud i 30-35 minuter.
  • Sätt ugnen på 190 grader.
  • Värm tortillabröden enligt anvisningarna på förpackningen. Forma tortillabröden över små, ugnssäkra formar och placera sedan formarna på en bakplåt. Ställ in dem i ugnen i 5-8 minuter tills de blivit gyllenbruna.
  • Låt svalna något, ta därefter försiktigt bort tortillabröden (som vid det här laget är krispiga och korgformade).
  • Servera chili con carnen i tortillakorgarna och toppa med en sked Philadelphia (som eventuellt rörts mjuk med lite mjölk). Skiva tomaterna och avokadon och toppa korgarna med grönsakerna. Garnera med hackad koriander.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1670,8 kj
kcal 399,0 kcal
Fett 14,0 g
Kolhydrater 48,0 g
Proteiner 25,0 g
mättat fett 5,0 g
Natrium 1,3 g
Fiber (Englyst) 6,0 g
sockerarter 9,0 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.