Jordgubbs-cheese­cake
16 Portioner
Förberedelser tid:50 min 
Total tid:4 hr 50 min 

Ingredienser

  Image

  Produktersättningar

  För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?

  Utforska alla andra produkter
  Image

  Visste du att?

  När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.

  Få inspiration! Klicka här!

  Gör så här:

  1. 1

   För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 diameter.Botten: Lägg bakplåtspapper i botten för att kakan ska bli lättare att ta ur. Smält smöret i en kastrull. Smula kexen fint, i en mixer eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta igen och kavla påsen. Blanda smöret och smulorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.

  2. 2

   Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Koka rabarbern med rörsockret i ca 10 min. Krama vattnet ur gelatinbladen och låt smälta i rabarbern, låt sedan svalna. Häll Philadelphia, apelsin­juicen, skalet, vanilj­pulvret och florsockret i en skål och blanda till en slät smet. Addera den vispade grädden. Mosa nästan alla jordgubbar, ca 200 g, och blanda med rabarbern. Tillsätt en nypa socker till. Rör ned jordgubbsblandningen i Philadelphia­-smeten och häll allt över botten. Låt svalna i kylen i minst fyra timmar.

  3. 3

   Dekoration: När fyllningen har stelnat, ta ur kakan ur formen och lägg den på ett serveringsfat. Dekorera med blåbär, resten av jordgubbarna och hallon.

  +
  Image

  Det finns inga dumma frågor

  Visa alla vanliga frågor och svarImage

  Du kanske gillar

  Image

  Pizza med sweet chiliräkor

  clockTotal tid:25 min