Julig cheesecake med glögg
10 Portioner
Förberedelser tid:30 min 
Total tid:5 hr 40 min 

Ingredienser

  Image

  Produktersättningar

  För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?

  Utforska alla andra produkter
  Image

  Visste du att?

  När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.

  Få inspiration! Klicka här!

  Gör så här:

  1. 1

   Täck kakformens botten (ca 24 cm i diameter) med bakpapper. Smält smöret. Smula kexen i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och smula sönder dem med en brödkavel. Blanda kexsmulorna med smält smör. Tryck ut blandningen i springformen. Baka i ugnen i 10 minuter i 160 grader.

  2. 2

   Rör ihop florsocker, Philadelphiaost, kvarg och innehållet från vaniljstången i en skål till en mjuk blandning. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 min. Riv apelsinskalet fint (bara den orangea delen), värm upp tillsammans med saften från apelsinerna. Lägg i gelatinbladen och låt dem smälta. Rör om tills blandningen svalnat och blanda sedan apelsinblandningen med färskostblandningen – se till att smeten blir slät. Häll smeten i den avsvalnade kakformen och låt kakan stå kallt i 4–5 timmar.

  3. 3

   Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 min. Värm 3 dl alkoholfri glögg och låt gelatinbladen smälta i den. Låt blandningen svalna till rumstemperatur innan den hälls över den kalla kakan. Låt sedan kakan vila kallt i ytterligare 2–3 timmar.

  4. 4

   Låt russinen marinera i glöggen, gärna över natten. Rosta mandlarna och låt dem svalna innan du dekorerar kakan med dem och russinen.

  +
  Image

  Det finns inga dumma frågor

  Visa alla vanliga frågor och svarImage

  Du kanske gillar

  Image

  Pizza med sweet chiliräkor

  clockTotal tid:25 min