Kall halloncheesecake med vit choklad
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 30 '
10

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 50 g smält smör
  • 400 g Philadelphia Original
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 st gelatinblad
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl grädde
  • 150 g frysta hallon
  • 200 g färska hallon

Gör så här:

  • Ta fram hallonen ur frysen och låt dem tina en aning.
  • Krossa digestivekexen till smulor i en bunke. Blanda kexsmulorna med smör och tryck ut i botten av en smord form (20 cm i diameter) med löstagbar kant.
  • Skölj citronen väl under ljummet vatten och riv skalet med ett rivjärn.
  • Vispa Philadelphia-osten, citronskalet och sockret med en elvisp tills smeten är slät.
  • Koka upp vatten i en kastrull. Bryt den vita chokladen i bitar och smält i en bunke över det kokande vattenbadet.
  • Blötlägg gelatinbladen i vatten, krama sedan ur dem och blanda med chokladen.
  • Blanda sedan i Philadelphia- och sockerblandningen.
  • Vispa grädden lätt och vänd ner den tillsammans med de halvtinade hallonen i bunken med de övriga ingredienserna.
  • Häll fyllningen i den förberedda formen, låt stå i kylskåp i 3 timmar.
  • Dekorera med färska hallon och pudra med florsocker innan servering.
  • Ställ formen i kylen.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 2031,0 kj
kcal 485,0 kcal
Fett 32,0 g
Kolhydrater 46,0 g
Proteiner 7,0 g
mättat fett 10,0 g
Natrium 0,8 g
Fiber (Englyst) 1,0 g
sockerarter 35,0 g