Kall halloncheesecake med vit choklad
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 30 '
10

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 50 g smält smör
  • 400 g Philadelphia Original
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 st gelatinblad
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl grädde
  • 150 g frysta hallon
  • 200 g färska hallon

Gör så här:

  • Ta fram hallonen ur frysen och låt dem tina en aning.
  • Krossa digestivekexen till smulor i en bunke. Blanda kexsmulorna med smör och tryck ut i botten av en smord form (20 cm i diameter) med löstagbar kant.
  • Skölj citronen väl under ljummet vatten och riv skalet med ett rivjärn.
  • Vispa Philadelphia-osten, citronskalet och sockret med en elvisp tills smeten är slät.
  • Koka upp vatten i en kastrull. Bryt den vita chokladen i bitar och smält i en bunke över det kokande vattenbadet.
  • Blötlägg gelatinbladen i vatten, krama sedan ur dem och blanda med chokladen.
  • Blanda sedan i Philadelphia- och sockerblandningen.
  • Vispa grädden lätt och vänd ner den tillsammans med de halvtinade hallonen i bunken med de övriga ingredienserna.
  • Häll fyllningen i den förberedda formen, låt stå i kylskåp i 3 timmar.
  • Dekorera med färska hallon och pudra med florsocker innan servering.
  • Ställ formen i kylen.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 2031,0 kj
kcal 485,0 kcal
Fett 32,0 g
Kolhydrater 46,0 g
Proteiner 7,0 g
mättat fett 10,0 g
Natrium 0,8 g
Fiber (Englyst) 1,0 g
sockerarter 35,0 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.