Ingredienser
Produktersättningar
För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?
Visste du att?
När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.
Gör så här:
1
Sätt ugnen på 170 grader.
2
Ta fram en bunke och krossa digestivekexen. Blanda smulorna med det rumstempererade smöret.
3
Tryck ut blandningen ordentligt i botten av en form (22-23 cm i diameter) med löstagbar kant.
4
Ställ kakformen i kylen och förbered fyllningen.
5
Rör ihop Philadelphia-osten med sockret till en slät smet.
6
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
7
Skölj citronen noggrant under ljummet vatten och riv citronskalet med ett rivjärn. Pressa citronen. Blanda citronskalet, mjölet, gräddfilen och citronsaften.
8
Grädda kakan i 60 minuter. Stäng därefter av värmen och låt svalna i ugnen i ytterligare en timme.
9
Servera gärna med säsongens frukt eller bär.
Det finns inga dumma frågor